Färjan mellan Trelleborg och Rostock är en naturskön resa genom Östersjön. Det tar ungefär två timmar att göra resan. Från augusti till september roterar denna färja fyra gånger om dagen. Passagerare kan resa från Sverige hela vägen över till Tyskland och tillbaka. Båtarna avgår regelbundet och kan bli mycket trånga under högsäsong.

Ett annat alternativ skulle vara att resa med bil från Trelleborg till Rostock. Det finns dock inga motoriserade transporter tillgängliga för att resa denna långa sträcka. Istället måste du använda en karta för att rita dig från en punkt till en annan. Även om körningen skulle ta mycket längre tid kan du förvänta dig att trafiken och trängseln blir mindre när du passerar genom mindre befolkade regioner.

När du reser med båt finns det flera hållplatser längs rutten så att passagerarna kan njuta av de olika aktiviteterna längs kusten. Huvuddelen av resan sker mellan byn Rokka ovan och staden Riva. Här kan du gå på en naturstig eller spendera lite tid i en av de intressanta butikerna. Det sista stoppet på resan är i den norra staden Sandefaland. Här hittar du en vacker båge, en fantastisk fontän samt en fin restaurang.

Du kan boka en stuga för resor i norra delen av Östersjön. Det finns ett antal stugor som erbjuder bra faciliteter och fantastisk utsikt. Kaptenen på färjan kommer att släppa av dig på önskad destination och sedan ordna så att båten avgår. Vissa båtar avgår bara från Köpenhamnsområdet, så det kan ta lite extra ansträngning att resa från Danmark till Rostock.